Kick-off OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Crackerjacks

 

Crackerjacks organiseert op dinsdag 31 maart de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en SRO.

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Informatie kick-off:
Datum              :  Dinsdag 31 maart 2020          
Tijdstip             :  16:30-17:30, inloop 16:00
Locatie             :  Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort
Deelname         :  Deelname is kosteloos, sportoutfit en zaalschoeisel meenemen

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je contact opnemen met Jasper Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52535588.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Basketbalvereniging Crackerjacks                   : Jasper Hoogland, 06 52535588

Nationaal Ouderenfonds                                  : Koen de Jong, 0651968367

 

 

OldStarsbasketballCrackerjacks banner

Vanaf seizoen 2019-2020 is het beleid bij Crackerjacks dat alle trainers en coaches tot en met U18 worden begeleid bij de sociaalpedagogische kant van het trainen en coachen. Daarvoor hebben we 7 enthousiaste vrijwilligers opgeleid tot trainerbegeleider: de CJ-CO. 

Wat doet de CJ-CO?
De CJ-CO's geven begeleiding in de praktijk, langs het veld, zodat jij als trainer of coach direct met de tips aan de slag kan. De CJ-CO observeert de training of de wedstrijd. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat goed gaat en wat kan na een advies snel beter worden. De trainer coach kan zelf aangeven waar hij/zij tegen aan loopt en hoe de CJ-CO daarbij kan helpen.
De CJ-CO's zijn hiervoor opgeleid. Ze hebben geleerd welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en hoe zij op een constructieve manier feedback kunnen geven. Bovendien zijn ze voorzien van materiaal om hun taak uit te kunnen voeren. 

Ontmoet de CJ-CO
We grijpen de komende tijd verschillende momenten aan om ze in levende lijve aan je voor te stellen. Ze zijn te herkennen aan hun blauwe CJ-CO vest. Onze CJ-CO's zijn:
~ Muriel van Burgsteden
~ Maike Maas
~ Bas Noorlander
~ Ceciel Lansink
~ Arent-Jan Jongman, en
~ Marieke Koudijs 
 
Heb je een vraag voor de CJ-CO? Deze kun je stellen via hun e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over het wat en waarom van trainersbegeleiding? Bekijk dit filmpje:

 

 

CRACKERJACKS SPELREGELMIDDAG ZONDAG 17 November 2019!!!

Beste Crackerjacker,

Kom op zondagmiddag, 17 November a.s. van 14.00-16.00 uur naar sporthal Zielhorst voor de spelregelmiddag.

Of je nu speler, trainer, coach bent: je bent van harte welkom! Supporters van Crackerjacks en ouders zijn evenzeer van harte welkom!

Basketball is een hartstikke leuk spelletje en kent allerlei regels om het spel goed te kunnen spelen.

Wil je met plezier blijven ballen, dan is training nodig.

Lees meer: SPELREGELMIDDAG

Per dit seizoen maakt Crackerjacks gebruik van Laposta, een online nieuwsbrieven platform welke het voor ons een stuk eenvoudig

er maakt om met iedereen te communiceren.

Intussen hebben jullie 2 nieuwsbrieven ontvangen, waar jullie geheel in lijn van de geldende AVG regelgeving jullie de inschrijving kunnen beheren.
De email adressen zoals gebruikt komen uit de leden administratie en zijn mogelijk in de tussentijd verandered.
Vriendlijke verzoek is bij deze wanneer u een ander email adres gaat gebruiken dit door te geven.
Uw email adres wordt niet alleen gebruikt voor de nieuwsbrief maar ook voor gerichte berichten vanuit het bestuur.

De meest recente nieuwsbrief kunt u tevens hier na lezen:

Nieuwsbrief #2 2019-2020

Crackerjacks on Wheels doet dit jaar mee met "Kies je sport".

Team Kies je sport heeft samen met Amersfoortse sportverenigingen en sportaanbieders een leuk aanbod van kennismakingstrainingen samengesteld voor kinderen van de basisscholen, zonder dat je direct lid hoeven worden van de vereniging. Op die manier maak je niet alleen kennis met de sport, maar ook met de vereniging. Bevalt het je goed, dán kun je natuurlijk lid worden.

Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 in de gemeente Amersfoort ontvangen twee keer per jaar via school het Kies je Sport-boekje met daarin een overzicht van alle activiteiten. Kies, samen met je één van je ouders of voogd, een activiteit waarvan jij een kennismakingstrainingen wil volgen.

Sporten en bewegen is leuk en gezond. Het is alleen niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend om bij een sportgroep of vereniging te sporten. Dat kan verschillende redenen hebben. Wanneer je moeite hebt bij het vinden van een passende sportvereniging, omdat je motorisch niet zo vaardig bent, moeilijk ziet of hoort, een lichamelijke of verstandeijke handicap hebt of bijvoorbeeld veel structuur nodig hebt. In Amersfoort zijn er veel sportgroepjes en vereningingen waar extra aandacht is voor aangepast sporten.

Daarom dit jaar ook via GSVA/Crackerjacks on Wheels kennismaken met Rolstoelbasketbal. Dus heb je een lichamelijk beperking, een chronische blessure aan knie of enkel of mischien wel een andere reden om kennis te willen maken maken met rolstoel basketball? Schrijf je in em kom de komende woensdagen 18 en 25 september in sporthal Zielhorst (Trompetstraat 3) van 19.00 tot 20.00 uur een keer mee trainen.
Leeftijd hiervoor is van 6 tot 12 jaar, ben je ouder dan 12 jaar en ook geintereseerd neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven voor "Kies je Sport" kan op de site van Kies je sport!

Wil je meer weten over Rolstoelbasketbal? ga naar de site van GSVA

 

cwlogo

Subcategorieën