Welkom bij basketballvereniging Crackerjacks! Misschien wel de leukste sportvereniging van Amersfoort. Crackerjacks is opgericht in 1975. Klein begonnen en inmiddels doorgegroeid naar een grote en sterke vereniging met zo’n 350 actieve leden. GSVA, de vereniging voor minder valide basketballers is sinds 2015 ook aangesloten bij de vereniging onder de naam Crackerjacks on Wheels. Hiermee is Crackerjacks één van de grootste basketbalverenigingen in Nederland en daar zijn we trots op!

Onze basketbalvereniging brengt veel verschillende culturen en sociale achtergronden bij elkaar. Crackerjacks neemt met een groot aantal teams (meiden, jongens, dames, heren, minder validen) deel aan basketbalcompetities op regionaal en op landelijk niveau. Recreatief en hoog niveau competitief. Zo spelen bijvoorbeeld twee jongens MU20 teams en MSE1 in seizoen 2018-2019 op landelijk niveau in de 2e divisie. Jongens MU18 speelt zelfs landelijk in de NBB eredivisie voor deze leeftijdscategorie. Sommige Crackerjacks teams zijn samengesteld met spelers vanuit andere verenigingen en plaatsen in de Eemland regio. Zo bundelen we samen het basketbaltalent en maken we een duurzame ontwikkeling mogelijk.

In tegenstelling tot veel zaalsportverenigingen groeit Crackerjacks sterk door. Per januari 2018 telt de vereniging 206 leden jonger dan 18 jaar. Ten opzichte van januari 2017 een groei met 15%. Een groot deel van de groei zit in de categorie van de jongste jeugd (U8, en U10). Zowel jongens als meiden vinden basketbal een aantrekkelijke sport. Daar zetten we sterk op in als vereniging en met veel enthousiasme besteden we tijd en energie aan groei en ontwikkeling van deze leeftijdscategorieën. Dat geeft veel voldoening en bovendien hebben we daarmee een prachtige basis voor de toekomst. De recente cijfers laten een verdere groei van de vereniging zien en we verwachten dat deze trend zich nog doorzet. Betrokken ouders, spelers, trainers, vrijwilligers en het bestuur vormen samen de kern van een goed georganiseerde en financieel gezonde vereniging waarin leden zich thuis voelen en gewaardeerd weten.

Het thuishonk van Crackerjacks, en van Crackerjacks on Wheels voor minder valide basketballers, is sporthal Zielhorst (vlakbij NS station Schothorst). Daar spelen we het merendeel van de wedstrijden en worden de meeste trainingen gevolgd. Daarnaast wordt er ook getraind en soms gespeeld in de volgende Amersfoortse sporthallen: De Brink, De Bron, Rustenburg en het Icoon. Wanneer en waar wordt getraind door de verschillende teams staat vermeld in het trainingsoverzicht.

In het wedstrijdschema staat aangegeven waar gespeeld wordt. Dit wedstrijdschema is opgenomen in de basketbalNL app waarin alle wedstrijden van de Crackerjacks teams te vinden zijn.