Sinds 2017 is er binnen Crackerjacks vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. Daar kun je terecht voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten en aangifte met betrekking tot (seksuele) intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Denk daarbij aan pesten, buitensluiten, vernederen, bang maken, discriminatie, agressie, beschuldigingen etc.

De VCP adviseert en kan eventueel doorverwijzen naar een vertrouwenspersoon die een inhoudelijke rol heeft en hiervoor speciaal is opgeleid.

Wil je graag je verhaal bij iemand kwijt over iets waar je tegenaan loopt of heb je twijfels, gevoelens van onzekerheid, boosheid of machteloosheid neem dan contact op met de VCP. Die kijkt dan samen met jou hoe verder te gaan.

De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Een incident zal altijd anoniem bij het bestuur worden gemeld, omdat zij de verantwoordelijkheid draagt voor alles wat er binnen en rondom Crackerjacks gebeurt. De VCP informeert en adviseert over mogelijke vervolgstappen en instanties waartoe jij je kunt wenden voor vervolgstappen: doorverwijzen naar vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, een klacht- of tuchtcommissie van de bond, politie of huisarts.

Neem gerust contact op voor nadere informatie of een gesprek. De vertrouwenscontactpersoon van onze vereniging is:

Iris van Tuyll

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je het prettiger vindt contact op te nemen met iemand van buiten Crackerjacks dan kun je terecht bij de VCP van de Nederlandse Basketball Bond: Walter Wallé en Annie Kerkhof.

Wanneer je een vraag, probleem of klacht hebt over ongewenste omgangsvormen, aarzel dan niet en neem contact op.

Walter en Annie zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ofDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als lid van de Nederlandse Basketbal Bond confirmeert BV Crackerjacks zich aan de regelementen zoals bekend bij de NBB.
Deze zijn terug te vinden op: https://www.basketball.nl/nbb-organisatie/reglementen-en-spelregels/reglementen

De Vertrouwens contact persoon is tevens verantwoordlijk voor het uitvoeren van het VOG beleid welke essentieel is voor een veilige sportomgeving voor alle
leden!
Crackerjacks is een gezellige en mooie sportvereniging waar elke dag jongens, meisjes, mannen en vrouwen bij elkaar komen om hun favoriete sport te beoefenen. We willen als vereniging dat dit op een veilige manier kan plaatsvinden en zijn steeds weer op zoek om deze veiligheid te waarborgen en te stimuleren.

Sinds een aantal jaren is er het VOG beleid, dit betekend o.a. een aantal zaken:
•    De aanstelling van een vertrouwenspersoon: Iris van Tuyll
•    (nieuwe) Vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een  VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag)

Iris van Tuyll heeft per seizoen 2018/2019 deze taak overgenomen en zal met volle steun van het bestuur deze functie uitvoeren.
Alle "vaste" vrijwilligers krijgen van Iris van Tuyll via e-mail een bericht om de VOG aan te vragen, met het verzoek na ontvangst deze digitaal aan te leveren. Incidentele vrijwilligers zullen deze vraag niet krijgen, echter is de verwachting dat deze altijd samen werken met iemand die wel de VOG overlegt heeft.