Crackerjacks wil een aantal trainersbegeleiders opleiden die onze trainers en coaches helpen om hun vaardigheden op pedagogisch vlak verder te ontwikkelen.

Heb je een mensgerichte, coachende basishouding en affiniteit met de pedagogische aspecten van de trainersrol? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is/doet een trainersbegeleider?
Trainersbegeleiders geven begeleiding in de praktijk, langs het veld, zodat een trainer of coach direct met de tips aan de slag kan.

Trainersbegeleiders leren welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en om op een constructieve manier feedback te geven. Naast een opleiding, worden ze voorzien van materiaal om hun taak uit te kunnen voeren.

Wie kan trainersbegeleider worden?
Een goede (potentiële) trainersbegeleider…

·         heeft een open, coachende houding;

·         is positief, inspireert en bouwt voort op wat goed gaat;

·         zorgt voor meer plezier en zelfvertrouwen bij trainers/coaches die hij of zij begeleidt;

·         kijkt en luistert goed en laat zich daarbij niet leiden door eigen emoties;

·         legt de focus op de pedagogisch-didactische aspecten van de trainersrol;

·         kan observeren en op basis daarvan opbouwende en leerzame feedback geven;

·         geeft tips en suggesties die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.


Hoe word je trainersbegeleider?
Is je interesse gewekt? Meld je dan in ieder geval aan voor de inspiratieworkshop (zie het bericht hieronder) op donderdag 7 maart van 19.30 – 22.30 uur in sporthal Zielhorst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook voor meer informatie over het opleidingstraject en de ‘sollicitatieprocedure’ kun je een bericht sturen naar dit e-mailadres.

Je moet wel hart hebben voor de vereniging. Want als we hebben geïnvesteerd in je opleiding, verwachten we dat je je voor langere tijd als trainersbegeleider verbindt aan Crackerjacks.