Hoewel we nog vol in het huidige seizoen staan, kijken we al een klein beetje vooruit naar seizoen 19/20. Met de huidige groei verwachten we in het komende seizoen plek te hebben voor nieuwe (hulp)trainers en/of (hulp)coaches.

Wat heeft Crackerjacks te bieden?
Crackerjacks is een groeiende basketballvereniging waar breedtesport en plezier centraal staan, maar met ruimte voor talent. We koesteren de open, warme en gezellige sfeer binnen de vereniging, waar iedereen welkom is en initiatieven met enthousiasme worden begroet.

We beseffen ons dat trainers/coaches belangrijk zijn als rolmodel voor de sporters en als visitekaartje voor de vereniging. Daarom zorgt Crackerjacks goed voor haar trainers/coaches. We bieden volop mogelijkheden om je als trainer/coach te ontwikkelen.

  • Basketball-technisch

We werken met een technisch jeugdplan dat tot doel heeft om spelers op het juiste moment een volgende stap te laten zetten in de jeugdopleiding. Daarnaast beschikken we over veel ervaren basketballtrainers bij wie je terecht kunt voor hulp bij het opbouwen van een training, het kiezen van de juiste oefeningen en het trainen van de strategieën. Als je bereid bent om je voor langere tijd aan Crackerjacks te verbinden, kun je op kosten van Crackerjacks bovendien een opleiding tot basketballtrainer volgen.

  • Sociaal-pedagogisch

Daarnaast maakt Crackerjacks dit jaar werk van trainersbegeleiding. Op verschillende manieren ondersteunen we onze (jeugd)trainers/coaches bij de sociaal-pedagogische kant van trainen/coachen. Zo kun je een online training ‘Een beetje opvoeden’ volgen en bij de start van het nieuwe basketballseizoen deelnemen aan een workshop ‘4 inzichten over trainerschap’ waarin je je basisvaardigheden als trainer kunt verdiepen en oefenen.

Wat vragen we?
We zoeken enthousiaste trainers/coaches die onze liefde voor basketball delen. We gaan er vanuit dat ook jij je beseft dat je rolmodel bent voor de spelers en visitekaartje voor de vereniging.

Je moet bereid zijn om 1 of 2x per week een training te verzorgen en/of in het weekend de wedstrijd te coachen. Ook vragen we je om, samen met de technische commissie en de andere trainers/coaches, mee te werken aan de uitvoering van het technisch jeugdplan.

Interesse?
Speel je weleens met de gedachte om een basketballteam te trainen/coachen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? En de verwachtingen? Of wil je eerst eens een beetje de sfeer proeven en kennis maken met bestuursleden en (collega) trainers/coaches?

Maak je interesse kenbaar met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je bent ook van harte welkom op de bijeenkomst van de (toekomstige) trainers/coaches op dinsdag 5 maart van 20.00-22.00 uur in de kantine van sporthal Zielhorst.