Kick-off OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Crackerjacks

 

Crackerjacks organiseert op dinsdag 31 maart de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en SRO.

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Informatie kick-off:
Datum              :  Dinsdag 31 maart 2020          
Tijdstip             :  16:30-17:30, inloop 16:00
Locatie             :  Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort
Deelname         :  Deelname is kosteloos, sportoutfit en zaalschoeisel meenemen

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je contact opnemen met Jasper Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52535588.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Basketbalvereniging Crackerjacks                   : Jasper Hoogland, 06 52535588

Nationaal Ouderenfonds                                  : Koen de Jong, 0651968367

 

 

OldStarsbasketballCrackerjacks banner