Kick-off OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Crackerjacks

 

Tot onze grote spijt moeten we melden dat de voor 29 september jl. geplande start van OldStars walking basketball niet door heeft kunnen gaan.

De avond ervoor had de rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd vanwege de forse toename van het aantal Covid-19 besmettingen in ons land.

Samen met het Ouderenfonds en SRO hebben we ons beraden op de mogelijke effecten voor de start van walking basketball.

Wij menen dat het niet verantwoord is om nu daarmee te beginnen en we hebben daarom de start tot een later moment uitgesteld.

We hopen dat de ontwikkelingen zo zullen zijn dat we binnen afzienbare tijd toch een goede start kunnen maken.

 

Bij dit uitstelbesluit hebben we ons gerealiseerd dat sporten onder de verscherpte maatregelen op zich mogelijk blijft, zij het met de nodige aanpassingen wat afstand en hygiëne betreft.

Alleen hebben we met deelnemers te maken die gezien hun leeftijd tot de risicogroep behoren.

We vinden dat we daarom extra voorzichtig moeten zijn, vooral nu het reproductiegetal 1,3 bedraagt en het ook om een binnensport gaat.

Daarnaast is het sociale aspect bij walking basketball heel erg belangrijk. Dat houdt in dat we voor en na het sporten elkaar moeten kunnen ontmoeten in de kantine van de sporthal.

En dat laatste is nu niet mogelijk omdat alle sportkantines voorlopig (in ieder geval de komende 3 weken) dicht moeten blijven.

We zullen de komende weken de ontwikkelingen volgen en kijken wanner we wel op een verantwoorde manier kunnen beginnen met walking basketball.

Daarover zullen we natuurlijk berichten

 

 

Crackerjacks organiseert op dinsdag 29 September alsnog de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en SRO.

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Informatie kick-off:
Datum              :  volgt         
Tijdstip             :  volgt
Locatie             :  Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort
Deelname         :  Deelname is de eerste 5 maal kosteloos, sportoutfit en zaalschoeisel meenemen

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je contact opnemen met Jasper Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52535588.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Basketbalvereniging Crackerjacks                   : Jasper Hoogland, 06 52535588

Nationaal Ouderenfonds                                  : Koen de Jong, 0651968367