PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN

BASKETBALVERENIGING CRACKERJACKS

SPORTHAL ZIELHORST

 

In dit protocol volgen we de richtlijnen en kaders van de Rijksoverheid, zoals deze zijn uitgewerkt door NOC*NSF en de NBB.

Ter verduidelijking volgen hieronder de algemene uitgangspunten zoals ze op dit moment zijn.

Algemene uitgangspunten

 

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

 • Heb je klachten? Je blijft thuis tot de klachten over zijn en je laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Bij een positieve test: meld de uitslag direct aan je trainer/coach.
 • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
 • Neem de gebruikelijke veiligheids en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen: ook geen high five!

Crackerjacks uitgangspunten

 • Iedereen wordt gevraagd om bij binnenkomst in sporthal Zielhorst de handen te desinfecteren met de desinfectie handgel die er staat.
 • Er is geen publiek aanwezig bij de trainingen, ook niet op de tribune. Voor ouders van jonge jeugdleden kan hiervan schriftelijk worden afgeweken na overleg met de desbetreffende coach en bestuur.
 • Bij wedstrijden en toernooien is slechts beperkt publiek toegestaan. Dit wordt nader toegelicht in dit protocol.
 • Van het aanwezige publiek wordt verwacht dat zij constant een onderlinge afstand in acht nemen van 1,5 meter.
 • Kleedkamers zijn geopend en zullen conform schema aan teams worden toegewezen. Dit wordt nader toegelicht in dit protocol.
 • Na afloop van de wedstrijd verlaten spelers, trainers, begeleiders en publiek zo snel mogelijk de sporthal.
 • Houd je aan de looproute die in de sporthal is aangebracht. Volg indien nodig instructies van Crackerjacks vrijwilligers op.

Crackerjacks vrijwilligers zien erop toe dat iedereen zich aan de regels houdt: we doen echter vooral een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand.

Kantine

Crackerjacks wil horeca aan blijven bieden aan haar spelers en gasten. Daarvoor zijn de volgende regels opgesteld:

 • In de kantine is eenrichtingsverkeer: houd in de rij 1,5 meter afstand tot je voorganger.
 • Er zijn maximaal 6 personen toegestaan in de kantine.
 • Er zijn geen zitplaatsen in de kantine. Het verzoek is om je drankje en/of hapje te nuttigen op je (toegewezen) plek in de sporthal of op de tribune.
 • Doe je een bestelling waar je (langer) op moet wachten, dan is het verzoek het wachten te doen in de hal.

Wil je ajb zelf je afval opruimen?

Aanwezigheid publiek

Vooralsnog wil Crackerjacks publiek mogelijk maken bij de wedstrijden. De tribune in de sporthal laat echter corona-technisch geen grote hoeveelheden bezoekers toe, we ontmoedigen om naar de sporthal te komen.

 • Op wedstrijddagen zijn alleen aangemelde personen (spelers, coaches, scheidsrechters, toeschouwers begeleiders en vrijwilligers welkom in de sporthal. Staat jouw naam niet op een van de lijsten dan kun je de sporthal niet in.
 • De aanwezige toeschouwers nemen plaats op de daarvoor bestemde zitplaatsen. De afgeplakte plaatsen mogen niet worden gebruikt.
 • Op de tribune boven is eenrichtingsverkeer: ben je eenmaal boven, kun je alleen naar buiten via de aangegeven route/nooduitgang. Via de parkeerplaats kun je weer door de hoofdingang de sporthal in (ook voor toiletbezoek).
 • Plan de aankomst bij de sporthal zo kort mogelijk om crowd-vorming te voorkomen. Er is geen wachtruimte in de hal van de sporthal, dus publiek zal buiten moeten wachten totdat de deuren open gaan voor de nieuwe wedstrijd.
 • Na afloop van iedere wedstrijd verlaat iedereen meteen de tribune.
 • De coaches/teammanagers van onze eigen teams verzamelen de contactgegevens* van alle aan te melden personen van hun eigen team en het bezoekende team. Zij nemen hier ruimschoots van tevoren contact op met de bezoekende teams. Zij leveren deze teamopgaves voor vrijdag 13.00 uur in op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*De contactgegevens die moeten worden verzameld zijn: naam, telefoonnummer en emailadres. Daarnaast kunnen alleen contactgegevens die zijn gekoppeld aan een wedstrijd spelend team worden verwerkt. De contactgegevens worden twee weken bewaard, in verband met GGD richtlijnen. Registratie formulier

Kleedkamers

Het dringend advies voor alle teams en alle leeftijden is kom omgekleed naar de sporthal.
Op wedstrijd dagen zijn de kleedkamers toegekend aan de teams. Dit is zowel in de gang als in de zaal aangegeven op de deur.
Tussen de wedstrijden door wisselen de teams van kleedkamer op aangeven van de arbitrage of corona coördinator.

 Dit document is doorlopend onderhevig aan aan aanpassingen. controleer regelmatig voor de laatste status.

Downloads:

NBB Protocol Basketbal competities

CJ Aanvullingen op NBB Competities Protocol

CJ Aanvulling tbv Oefenwedstrijden

 Registratie formulier bezoekende teams

Crackerjacks Covid protocol V0.2

Kick-off OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Crackerjacks

 

Crackerjacks organiseert op dinsdag 29 September alsnog de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en SRO.

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Informatie kick-off:
Datum              :  Dinsdag 29 September 2020          
Tijdstip             :  16:00-17:00, inloop 15:30
Locatie             :  Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort
Deelname         :  Deelname is de eerste 5 maal kosteloos, sportoutfit en zaalschoeisel meenemen

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je contact opnemen met Jasper Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52535588.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Basketbalvereniging Crackerjacks                   : Jasper Hoogland, 06 52535588

Nationaal Ouderenfonds                                  : Koen de Jong, 0651968367

 

 

OldStarsbasketballCrackerjacks banner

Per dit seizoen maakt Crackerjacks gebruik van Laposta, een online nieuwsbrieven platform welke het voor ons een stuk eenvoudig

er maakt om met iedereen te communiceren.

Intussen hebben jullie 2 nieuwsbrieven ontvangen, waar jullie geheel in lijn van de geldende AVG regelgeving jullie de inschrijving kunnen beheren.
De email adressen zoals gebruikt komen uit de leden administratie en zijn mogelijk in de tussentijd verandered.
Vriendlijke verzoek is bij deze wanneer u een ander email adres gaat gebruiken dit door te geven.
Uw email adres wordt niet alleen gebruikt voor de nieuwsbrief maar ook voor gerichte berichten vanuit het bestuur.

De meest recente nieuwsbrief kunt u tevens hier na lezen:

Nieuwsbrief #2 2019-2020

Vanaf seizoen 2019-2020 is het beleid bij Crackerjacks dat alle trainers en coaches tot en met U18 worden begeleid bij de sociaalpedagogische kant van het trainen en coachen. Daarvoor hebben we 7 enthousiaste vrijwilligers opgeleid tot trainerbegeleider: de CJ-CO. 

Wat doet de CJ-CO?
De CJ-CO's geven begeleiding in de praktijk, langs het veld, zodat jij als trainer of coach direct met de tips aan de slag kan. De CJ-CO observeert de training of de wedstrijd. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat goed gaat en wat kan na een advies snel beter worden. De trainer coach kan zelf aangeven waar hij/zij tegen aan loopt en hoe de CJ-CO daarbij kan helpen.
De CJ-CO's zijn hiervoor opgeleid. Ze hebben geleerd welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en hoe zij op een constructieve manier feedback kunnen geven. Bovendien zijn ze voorzien van materiaal om hun taak uit te kunnen voeren. 

Ontmoet de CJ-CO
We grijpen de komende tijd verschillende momenten aan om ze in levende lijve aan je voor te stellen. Ze zijn te herkennen aan hun blauwe CJ-CO vest. Onze CJ-CO's zijn:
~ Muriel van Burgsteden
~ Maike Maas
~ Bas Noorlander
~ Ceciel Lansink
~ Arent-Jan Jongman, en
~ Marieke Koudijs 
 
Heb je een vraag voor de CJ-CO? Deze kun je stellen via hun e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over het wat en waarom van trainersbegeleiding? Bekijk dit filmpje:

 

 

CRACKERJACKS SPELREGELMIDDAG ZONDAG 17 November 2019!!!

Beste Crackerjacker,

Kom op zondagmiddag, 17 November a.s. van 14.00-16.00 uur naar sporthal Zielhorst voor de spelregelmiddag.

Of je nu speler, trainer, coach bent: je bent van harte welkom! Supporters van Crackerjacks en ouders zijn evenzeer van harte welkom!

Basketball is een hartstikke leuk spelletje en kent allerlei regels om het spel goed te kunnen spelen.

Wil je met plezier blijven ballen, dan is training nodig.

Lees meer: SPELREGELMIDDAG

Subcategorieën