PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN

BASKETBALVERENIGING CRACKERJACKS

SPORTHAL ZIELHORST

 

Op maandag 28 September om 19:00 uur zijn door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd die tenminste voor de komende 3 weken gelden.

Deze maatregelen zijn niet leuk maar worden wel nodig geacht om de controle terug te krijgen.

Crackerjacks volgt beleid NBB en Overheid, wat inhoudt dat vanaf aanstaand weekend alle basketbalwedstrijden zonder publiek gespeeld.
Ook onze sportkantine voor tenminste drie weken de deuren sluit.
Enkel uitspelende teams een minimum van begeleiders/chaufeurs mee mogen nemen en enkel als begeleiding voor personen tot en met 17 jaar.

De overheid heeft een Q&A opgesteld om eventuele onduidelijkheid weg te nemen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

 • Heb je klachten? Je blijft thuis tot de klachten over zijn en je laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • Bij een positieve test: meld de uitslag direct aan je trainer/coach.
 • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
 • Neem de gebruikelijke veiligheids en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen: ook geen high five!

Crackerjacks uitgangspunten

 • Iedereen wordt gevraagd om bij binnenkomst in sporthal Zielhorst de handen te desinfecteren met de desinfectie handgel die er staat.
 • Kleedkamers zijn geopend en zullen conform schema aan teams worden toegewezen.
 • Dringend verzoek is echter om omgekleed naar de accomodatie te komen
 • Na afloop van de wedstrijd verlaten spelers, trainers en begeleiders zo snel mogelijk de sporthal.
 • Houd je aan de looproute die in de sporthal is aangebracht. Volg indien nodig instructies van Crackerjacks vrijwilligers op.
 • Plan de aankomst bij de sporthal zo kort mogelijk om crowd-vorming te voorkomen meld je op voorhand aan via het  Registratie formulier , registreer je via de QR code of meld je aan bij de coordinator.
 • Aanmelding per formulier bij voorkeur niet later dan vrijdag 13.00 uur in op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*De contactgegevens die moeten worden verzameld zijn: naam, telefoonnummer en emailadres. Daarnaast kunnen alleen contactgegevens die zijn gekoppeld aan een wedstrijd spelend team worden verwerkt. De contactgegevens worden twee weken bewaard, in verband met GGD richtlijnen. Registratie formulier

Kleedkamers

Het dringend advies voor alle teams en alle leeftijden is kom omgekleed naar de sporthal.
Op wedstrijd dagen zijn de kleedkamers toegekend aan de teams. Dit is zowel in de gang als in de zaal aangegeven op de deur.
Tussen de wedstrijden door wisselen de teams van kleedkamer op aangeven van de arbitrage of corona coördinator.

 Dit document is doorlopend onderhevig aan aan aanpassingen. controleer regelmatig voor de laatste status.

Downloads:

NBB Protocol Basketbal competities

Registratie formulier bezoekende teams

Crackerjacks Covid protocol V0.4

Kick-off OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Crackerjacks

 

Tot onze grote spijt moeten we melden dat de voor 29 september jl. geplande start van OldStars walking basketball niet door heeft kunnen gaan.

De avond ervoor had de rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd vanwege de forse toename van het aantal Covid-19 besmettingen in ons land.

Samen met het Ouderenfonds en SRO hebben we ons beraden op de mogelijke effecten voor de start van walking basketball.

Wij menen dat het niet verantwoord is om nu daarmee te beginnen en we hebben daarom de start tot een later moment uitgesteld.

We hopen dat de ontwikkelingen zo zullen zijn dat we binnen afzienbare tijd toch een goede start kunnen maken.

 

Bij dit uitstelbesluit hebben we ons gerealiseerd dat sporten onder de verscherpte maatregelen op zich mogelijk blijft, zij het met de nodige aanpassingen wat afstand en hygiëne betreft.

Alleen hebben we met deelnemers te maken die gezien hun leeftijd tot de risicogroep behoren.

We vinden dat we daarom extra voorzichtig moeten zijn, vooral nu het reproductiegetal 1,3 bedraagt en het ook om een binnensport gaat.

Daarnaast is het sociale aspect bij walking basketball heel erg belangrijk. Dat houdt in dat we voor en na het sporten elkaar moeten kunnen ontmoeten in de kantine van de sporthal.

En dat laatste is nu niet mogelijk omdat alle sportkantines voorlopig (in ieder geval de komende 3 weken) dicht moeten blijven.

We zullen de komende weken de ontwikkelingen volgen en kijken wanner we wel op een verantwoorde manier kunnen beginnen met walking basketball.

Daarover zullen we natuurlijk berichten

 

 

Crackerjacks organiseert op dinsdag 29 September alsnog de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en SRO.

Wat is OldStars walking basketball?

OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. De trainingen bestaan uit een warming-up en vervolgens verschillende beweegvormen, aangepast op senioren. Op deze manier spelen de deelnemers basketbal en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Jasper Hoogland en Marja Smeets. Zij doen dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Informatie kick-off:
Datum              :  volgt         
Tijdstip             :  volgt
Locatie             :  Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort
Deelname         :  Deelname is de eerste 5 maal kosteloos, sportoutfit en zaalschoeisel meenemen

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je contact opnemen met Jasper Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 52535588.

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Basketbalvereniging Crackerjacks                   : Jasper Hoogland, 06 52535588

Nationaal Ouderenfonds                                  : Koen de Jong, 0651968367

 

 

 

Per dit seizoen maakt Crackerjacks gebruik van Laposta, een online nieuwsbrieven platform welke het voor ons een stuk eenvoudig

er maakt om met iedereen te communiceren.

Intussen hebben jullie 2 nieuwsbrieven ontvangen, waar jullie geheel in lijn van de geldende AVG regelgeving jullie de inschrijving kunnen beheren.
De email adressen zoals gebruikt komen uit de leden administratie en zijn mogelijk in de tussentijd verandered.
Vriendlijke verzoek is bij deze wanneer u een ander email adres gaat gebruiken dit door te geven.
Uw email adres wordt niet alleen gebruikt voor de nieuwsbrief maar ook voor gerichte berichten vanuit het bestuur.

De meest recente nieuwsbrief kunt u tevens hier na lezen:

Nieuwsbrief #2 2019-2020

Vanaf seizoen 2019-2020 is het beleid bij Crackerjacks dat alle trainers en coaches tot en met U18 worden begeleid bij de sociaalpedagogische kant van het trainen en coachen. Daarvoor hebben we 7 enthousiaste vrijwilligers opgeleid tot trainerbegeleider: de CJ-CO. 

Wat doet de CJ-CO?
De CJ-CO's geven begeleiding in de praktijk, langs het veld, zodat jij als trainer of coach direct met de tips aan de slag kan. De CJ-CO observeert de training of de wedstrijd. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat goed gaat en wat kan na een advies snel beter worden. De trainer coach kan zelf aangeven waar hij/zij tegen aan loopt en hoe de CJ-CO daarbij kan helpen.
De CJ-CO's zijn hiervoor opgeleid. Ze hebben geleerd welke observatietechnieken er zijn, hoe zij hun waarnemingen moeten analyseren en hoe zij op een constructieve manier feedback kunnen geven. Bovendien zijn ze voorzien van materiaal om hun taak uit te kunnen voeren. 

Ontmoet de CJ-CO
We grijpen de komende tijd verschillende momenten aan om ze in levende lijve aan je voor te stellen. Ze zijn te herkennen aan hun blauwe CJ-CO vest. Onze CJ-CO's zijn:
~ Muriel van Burgsteden
~ Maike Maas
~ Bas Noorlander
~ Ceciel Lansink
~ Arent-Jan Jongman, en
~ Marieke Koudijs 
 
Heb je een vraag voor de CJ-CO? Deze kun je stellen via hun e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over het wat en waarom van trainersbegeleiding? Bekijk dit filmpje:

 

 

CRACKERJACKS SPELREGELMIDDAG ZONDAG 17 November 2019!!!

Beste Crackerjacker,

Kom op zondagmiddag, 17 November a.s. van 14.00-16.00 uur naar sporthal Zielhorst voor de spelregelmiddag.

Of je nu speler, trainer, coach bent: je bent van harte welkom! Supporters van Crackerjacks en ouders zijn evenzeer van harte welkom!

Basketball is een hartstikke leuk spelletje en kent allerlei regels om het spel goed te kunnen spelen.

Wil je met plezier blijven ballen, dan is training nodig.

Lees meer: SPELREGELMIDDAG

Subcategorieën